De werkgroep Beeld en Geluid onderhoudt het beeldarchief, bestaande uit foto’s, dia’s, film- en videobeelden en ander beelddragend materiaal zoals glasnegatieven. Het materiaal wordt gedigitaliseerd en gerubriceerd om het zo toegankelijk te maken voor iedereen.

De originele foto’s worden beschermd en systematisch opgeborgen in zuurvrije plastic tassen. Ook zorgen de leden van de werkgroep voor het scannen, invoeren en opbergen van de fotogegevens en overig materiaal, zo nodig printen van het gescande materiaal en het invoeren van de gebouwen.
Relevante gegevens als jaartallen en namen van personen worden daar waar het kan vermeld. Regelmatig bekijkt een grote groep vrijwilligers foto’s om nog ontbrekende gegevens aan te vullen.  

DeurneWiki

De fotobestanden zijn via Deurnewiki voor iedereen toegankelijk, in een lage resolutie. Foto’s in hoge resolutie worden alleen na schriftelijke toestemming van de eigenaar (heemkundekring, particulier, archief en/of bedrijf) digitaal ter beschikking gesteld aan derden; bijvoorbeeld voor illustratie van onderzoek, publicaties en tentoonstellingen.

Wie wat waar

De rubriek  Wie wat waar  is ook op DeurneWiki te vinden.

Youtube

Historische film- en videobeelden over Deurne vindt u op het eigen Youtube kanaal van onze heemkundekring. 

Heeft u oude foto’s en/of filmbeelden over Deurne en haar kerkdorpen? De werkgroep Beeld en Geluid is altijd op zoek naar historische beelden. U kunt de beelden scannen en/of mailen naar: info@heemkundekringdeurne.nl. Gebruik voor grote bestanden Wetransfer. We zijn graag bereid om de foto’s zelf te scannen. U krijgt dan van ons de gedigitaliseerde bestanden voor eigen gebruik.