Ons heemhuis vindt u aan de Stationsstraat 73, 5751 HC te Deurne, op vijf minuten loopafstand van het station en is goed bereikbaar via de toegangsweg naar het centrum. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving.

Tijdens de openingsuren van het heemhuis is ons onderkomen kosteloos te bezichtigen. U kunt bijvoorbeeld bij ons aan de ‘stamtafel’ gezellig een kopje koffie komen drinken. De koffie, thee en peperkoek die wij serveren zijn gratis, waarbij een vrijwillige bijdrage natuurlijk altijd welkom is. Of u maakt een wandeling door de heemtuin, waar zich ook de beugelbaan bevindt.

Het heemhuis is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Een stukje geschiedenis

Heemkundekring H.N.Ouwerling was geruime tijd op zoek naar een goed onderkomen voor de Oudheidkamer en al haar andere activiteiten. Het huis van de familie Lutters, Stationsstraat 73, eigendom van de familie van Doorne, stond eind jaren 1980 al enige tijd leeg en zou eigenlijk worden gesloopt.
Er werd contact opgenomen met de eigenaar, die het huis vervolgens op 9 juli 1988 gratis beschikbaar stelde aan de heemkundekring. Met een ploeg van 10 vrijwilligers werd er ruim een jaar lang elke week geklust: behangen, geschilderd, deuren ‘uitgestukt’, vloerplanken vervangen, tegelvloeren afgeschuurd, muren afgekapt, elektriciteitsbedrading vervangen en licht aangelegd.
Ook werden er vitrines getimmerd, vitrages en gordijnen genaaid en eindeloos gepoetst. Na een jaar hard ploeteren werd op zaterdag 9 september 1989 het heemhuis geopend.

En verder

In 2012 is de opkamer, tot dan nostalgisch ingericht als slaapkamer, in gebruik genomen als kantoor.

In 2016/2017 heeft een grondige renovatie van het heemhuis plaatsgevonden. Het dak is vernieuwd en een nieuwe toiletgroep gebouwd. De zolder is helemaal gestript, geïsoleerd en voorzien van een nieuwe vloer. De zolder is ingericht als oudheidkamer waar regelmatig tentoonstellingen plaatsvinden. In de kelder worden archeologische vondsten tentoongesteld. Het gerenoveerde heemhuis is op 10 september 2017 officieel heropend.

In de keuken ligt nog de originele rode plavuizenvloer en is de plattebuiskachel  aangesloten, die in de wintermaanden brandt. Het originele aanrecht is aanwezig en de oude pomp is in de keuken teruggeplaatst. In de keuken staan gebruiksvoorwerpen afkomstig van de Oudheidkamer. 

In 2020 is het pand voorzien van een beveiligingsinstallatie tegen brand en inbraak.

Bij mooi weer koffiedrinken in de heemtuin