Onze heemkundekring heeft een werkgebied dat samenvalt met de grenzen van de huidige gemeente Deurne (Nederland).

Het heemhuis, gelegen aan de Stationsstraat 73 in Deurne, biedt onze vereniging onderdak. Onze vereniging bestaat uit een bestuur, ruim 540 leden en diverse werkgroepen.
Door de vele deskundigen die zowel intern als extern aan onze heemkundekring verbonden zijn is de heemkundekring op veel vlakken het belangrijkste kenniscentrum voor de Deurnese historie, zoals de diversiteit van de werkgroepen aangeeft. Ook zijn er kennisgebieden die niet door werkgroepen gedekt worden, zoals de toponymische (plaatsnaamkundige) en historisch-geografische ontwikkelingen van de gemeente Deurne. De onderzoekers van deze facetten staan evenwel in nauw contact met onze heemkundekring.

Materiaal over Deurne


Heeft u materiaal (archiefstukken, boeken, krantenknipsels, foto’s, filmmateriaal, etc.) over Deurne en haar kerkdorpen in uw bezit? Dan kunt u dit aanbieden aan onze heemkundekring. Wij bekijken of het materiaal van toegevoegde waarde is voor het heemkundig erfgoed. Als dat het geval is digitaliseren wij het materiaal/de informatie zodat het voor toekomstige generaties bewaard blijft.

Ook tips zijn welkom! Loop eens binnen tijdens onze openingstijden of maak een afspraak via info@heemkundekringdeurne.nl

Vanwege onze beperkte archiefruimte kunnen wij alleen bij bij hoge uitzondering het door u aangeleverde materiaal in fysieke staat opnemen in ons archief. Dat vinden wij erg jammer en we we zijn dan ook op zoek naar een oplossing voor dit ruimteprobleem. Kunt u ons helpen?